cursuri de bucătar

Cursuri de bucătar: Cum să devii un adevărat chef și care este rolul cursurilor?

Să fii chef sau bucătar într-o bucătărie mare sau mică nu e deloc uşor. E un job extrem de obositor şi în care ai nevoie de foarte multe cunoştinţe şi de abilităţi foarte bine dezvoltate şi puse la punct până să ajungi să ai rezultate excelente şi să devii apreciat, cunoscut.

Cursurile de bucătar pot fi oricând un pas extrem de important spre o carieră de succes în bucătăriile din ţară şi din străinătate. Ca să devii un adevărat chef e nevoie de implicare, de alegerea celor mai bune şi mai complete cursuri de bucătar, dar şi de dedicare unei meserii frumoase şi foarte dinamice. Care e rolul cursurilor şi ce beneficii ai dacă participi la ele?

Avantajele cursurilor de bucătar, rolul cursurilor de bucătar

La cursurile de bucătar pot participa şi cei care sunt pasionaţi de bucătărie, dar şi cei care lucrează deja în domeniu sau care îşi doresc să lucreze pe viitor în bucătăriile restaurantelor importante.

Vârsta minimă este de 18 ani, ai nevoie de o diplomă de liceu sau măcar de gimnaziu, ai module teoretice şi practice structurate în aşa fel încât să poţi să îţi însuşeşti cât mai rapid toate cunoştinţele şi abilităţile necesare ca să te descurci perfect în orice bucătărie vei ajunge să lucrezi.

Care sunt cele mai importante avantaje ale unor cursuri de bucătar acreditate şi ce rol au?

Faci practică în restaurante partenere. Practica este parte importantă din cursuri de bucătar, analizezi meniuri reale, costurile sunt reduse pentru curs din această perspectivă.

Dacă eşti bun poţi rămâne în bucătăria restaurantelor unde ai făcut practică, iei contact cu tot ce se întâmplă într-o bucătărie reală şi cu oameni cu experienţă care te vor învăţa tot ce e nevoie ca să poţi lua decizii rapide şi să pregăteşti, alături de echipa ta, cea mai bună mâncare. Ritmul de lucru e exact ca într-o bucătărie de restaurant de top, deci te obişnuieşti deja cu ce vei avea de făcut într-o zi obişnuită şi cu atmosfera respectivă.

Teoria este suficientă pentru a înţelege noţiunile de bază. Partea teoretică din cursurile de bucătar este atent gândită şi prezentată în aşa fel încât toate informaţiile să fie cât mai simplu de înţeles şi să îţi fie simplu să poţi trece şi la practică având deja în minte tot ce ai de făcut într-o bucătărie, cel puţin la nivel teoretic. În 18 săptămâni ai învăţat de la noţiuni de bază la cele specifice pentru a fi mai aproape de visul de a deveni bucătar chef.

Şanse mai mari de angajare şi cunoştinţe utile oferite în cadrul cursurilor de bucătar

  • Înveţi o meserie care se caută pe piaţa muncii

Primeşti diplome recunoscute internaţional şi naţional, bucătarii se caută şi în ţară, dar şi în afară, ofertele de muncă sunt variate şi foarte multe, ai şansa să te angajezi rapid şi pe un salariu foarte bun, să faci ce îţi place mereu.

La finalul unor cursuri de bucătar acreditate ai un volum de cunoştinţe perfect pentru angajare. Vei şti să aplici normele de securitate şi sănătate în muncă, cele igienico-sanitare, de protecţie a mediului, cele legate de respectarea drepturilor consumatorului, vei comunica eficient cu angajaţii şi cu toţi clienţii.

Noţiunile legate de nutriţia sănătoasă şi echilibrată, de asigurarea calităţii materiilor prime şi auxiliare, semipreparatelor şi preparatelor culinare, aplicarea noţiuni de bază despre organizare activităţi în bucătărie, dar şi de efectuarea operaţiilor primare asupra materiilor prime şi auxiliare vor fi parte din cele rămase în minte după ce se termină cursul.

Înveţi să pregăteşti semipreparate culinare, preparate, plating, să aplici noţiunile de evidenţa operativă, tehnici de gătit, înveţi despre ingrediente, stiluri de gătit, bucătarii internaţionale, operare echipamente de gătit.

Ai şanse mai mari să te angajezi în restaurante, hoteluri, alte unităţi de alimentaţie publică. Cursurile de bucătar au rolul de a te forma pentru cele mai mari bucătarii din unităţile de cazare sau din restaurante.

Dacă înveţi cum trebuie şi obţii rezultate bune la examenele finale nu ai cum să nu ajungi în cele mai bune restaurante sau hoteluri din ţară sau din străinătate şi să îţi pui în practică toate cunoştinţele dobândite.

  • Dezvoltarea creativităţii în bucătărie

Cursanţii sunt încurajaţi să îşi dezvolte creativitatea şi să îşi pună în practică ideile inedite în bucătărie. Se va experimenta cu arome, texturi, tehnici noi şi revoluţionare de gătit pentru a crea preparate unice, originale. Realizezi un plating deosebit, decorezi farfuriile conform celor mai înalte standarde din domeniu, preparatele vor fi mereu atractive vizual şi delicioase în acelaşi timp.

  • Înţelegerea managementului unei bucătarii profesioniste

După ce termini cursurile acreditate de bucătar ştii să organizezi munca în bucătărie, să gestionezi stocuri şi inventar, să planifici meniuri şi într-un final să ajungi să conduci o întreagă bucătărie de top.

  • Încrederea îmbunătăţită în propria persoană şi în abilităţile tale

Cursurile de bucătar te ajută să ai încredere în tine şi să fii sigur pe tine, putând astfel să te integrezi în bucătăriile moderne şi să colaborezi cu alţi angajaţi, să ai doar rezultate excelente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *