autobronzant față

Cum să utilizezi autobronzantul pentru față pentru un look natural și uniform?

Autobronzantul pentru faţă este printre puţinele produse moderne din sfera cosmeticii. care îţi asigură efecte rapide şi garantate şi un bronz mai ceva decât cel natural, pe care îi ai în fiecare vară. Nu mai ai nevoie de expunere la razele UV pentru bronz, nu mai mergi la solar, textura autobronzantului de faţă este foarte uşoară, transparentă, se aplică uşor, se absoarbe rapid în piele, nu lasă urme deloc.

Nu se înfundă nici porii, nu lasă pielea lipicioasă, unsuroasă la nivelul feţei. Spre deosebire de cele pentru corp, cel pentru faţă conţine DHA, dar şi ingrediente hidratante, calmante, cu rol de hrănire a tenului, adaptate pentru fiecare tip de ten. Discutăm aici despre uleiuri, vitamine, extracte naturale cu efect de înmuiere a pielii, cu efecte de reducere a ridurilor şi de strălucire.

Nuanţele obţinute sunt mai delicate, mai apropiate de pielea feţei, de nuanţa sa, apare şi efectul de conturare şi de uniformizare a tenului, pielea gâtului său a decolteului va fi foarte bine hidratată, pielea va fi mai strălucitoare şi mai sănătoasă.

Alegerea autobronzantului pentru faţă pentru un look natural şi uniform

Alegerea autobronzantului pentru faţă va ţine cont de tipul pielii tenului. Dacă pielea este uscată vei prefera loţiunile autobronzante, dacă tenul este gras, uleios, atunci un ser va funcţiona perfect pentru tine, dar la fel de bine poţi să foloseşti şi un spray autobronzant față cu o formulă „uşoară”.

Contează foarte mult şi ce experienţă cu produsele autobronzante ai deja când ai de făcut o asemenea alegere. Pentru cei mai puţin experimentaţi se recomandă produsele care nu sunt foarte concentrate, pentru cei care au probleme şi cu acneea, dar au ceva experienţă în aplicarea unor astfel de produse este recomandat autobronzantul tip loţiune sau ţip spray.

La alegerea nuanţelor autobronzantelor pentru faţă se ţine cont de următorul principiu: nuanţa autobronzantului este cu două sau trei nuanţe mai închisă decât culoarea naturală a tenului. Începătorii vor prefera autobronzante graduale, efectele fiind excelente de fiecare dată şi bronzul perfect.

Aplicarea autobronzantelor începe cu o curăţare a pielii feţei, o spălare cu apă călduţă, fără săpun, urmată de o exfoliere cu produse ce conţin BHA sau AHA pentru exfolieri uşoare. După ce s-a uscat bine faţa poţi începe şi aplicarea propriu-zisă.

Ca să nu rămâi cu mâinile, palmele galbene câteva zile după aplicări foloseşte o pensulă specială pentru autobronzant şi începe să aplici din autobronzant şi să acoperi toate zonele feţei, în jurul urechilor, pe gât, aproape de linia părului, de unde începe să fie părul. Pielea rămâne curată, uscată, fără alte produse cosmetice până când dai jos excesul de autobronzant față. Curăţă bine faţa fără a insista şi aşteaptă opt ore cel puţin, asta dacă vrei să ai şi culoarea perfectă, după care te poţi şi spăla.

Îngrijirea tenului şi conturarea după utilizarea autobronzantului pentru faţă pentru un look natural

După ce ai terminat cu aplicarea şi cu perioada de aşteptare poţi să aplici şi loţiuni, ca o rutină de îngrijire după ce ai aplicat corect autobronzantele. Hidratează faţa, nu folosi exfolianţi puternici în perioada următoare. Cinci sau şapte zile cel puţin vei avea un bronz excelent, perfect.

Noaptea este cel mai bun moment pentru autobronzante, pentru aplicări. Dacă se folosesc picăturile autobronzante pot să fie combinate cu o cremă hidratantă ce face parte din rutina zilnică de îngrijire a tenului.

Ţine minte că după exfolieri să vii imediat cu hidratantul preferat pentru a avea o piele gata să absoarbă cât are nevoie din produsele utilizate. Spală faţa cu apă rece înainte de aplicări pentru a asigura o bază excelentă pentru autobronzant față, ca să închizi porii.

Cine preferă nuanţe mai închise şi un bronz mai puternic va folosi loţiuni, spume autobronzante. Nu se va atinge deloc faţa cât îşi face efectul autobronzantul. Pentru că faţa este expusă mai mereu şi nu este protejată deloc faţă de restul pielii de pe corp, bronzul va dispărea mai rapid de la nivelul tenului. Dacă vrei să scapi mai rapid de el pentru o altă aplicare foloseşte produse exfoliante sau un scrub bun preferat.

Optarea pentru nuanţa aproape perfectă a autobronzantului pentru ten este dificilă. Faţa are tendinţa să fie ceva mai închisă la culoarea, tenul este mai colorat. La nevoie se poate utiliza şi un autobronzant pentru corp diluat. Cremele hidratante nu vor conţine deloc uleiuri pentru că autobronzantul nu va putea acţiona asupra zonelor unde este aplicat.

Şi nu uita de conturare când aplici autobronzantele. Repetă paşii pe care îi făceai când foloseai u blush, aşa vei adăuga şi mai multă „dimensiune” feţei tale. Conturarea merge doar dacă ai un autobronzant pigmentat bine, nu unul transparent, se va realiza în jurul obrajilor, maxilarului, în zona ochilor, sprâncenelor.

Este foarte important, indiferent că vei folosi autobronzant față pentru contur sau pentru toată faţa, să aplici şi o cremă translucidă peste autobronzant înainte de culcare. Se repetă toţi paşii când autobronzantul nu mai este atât de evident la nivelul feţei, se evită produsele cu retinoizi, se foloseşte neapărat crema cu protecţie solară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *