verighete aur de calitate

Ghidul cumpărătorului de verighete din aur

Să cumperi un inel obişnuit este o operaţiune foarte simplă. Un bijutier bun şi câteva recomandări şi ai terminat. Dar când vine vorba despre verighete aur lucrurile se complică foarte mult, mai ales ca verigheta este foarte importantă pentru cuplu şi pentru relaţia lor, iar aurul este un metal preţios care nu poate fi ales oricum.

De fiecare dată când alegi o verighetă din aur este bine să ţii cont de câteva aspecte esenţiale pentru a fi sigur că ai cumpărat produse de calitate, rezistente şi cu un design care merită atenţia ta.

Tipul de aur, culoare şi design, criterii esenţiale când vrei să cumperi verighete din aur

Verigheta, inelul care va sta pe degetul soţilor toată viaţa, cel puţin aşa se presupune în momentul în care acestea sunt comandate şi căsătoria a avut loc, este un accesoriu şi o bijuterie extrem de importantă pentru cuplu. Nu este doar un simplu inel, este un simbol al uniunii şi al dragostei nemărginite, dar şi un simbol al sincerităţii şi al dorinţei de a fi împreună toată viaţa.

Cumpărarea unei verighete, mai ales dacă este şi din aur, este mult mai complicată decât în cazul unui inel obişnuit. Sunt foarte multe detalii de luat în considerare, multe greşeli pe care le puteţi face când sunteţi sub presiunea alegerii.

Ca să evitaţi orice fel de greşeli şi să puteţi opta pentru verighete aur de calitate, care vi se potrivesc perfect din perspectiva personalităţii şi a stilului, am pregătit un ghid al cumpărătorului de verighete din aur.

  • Tipul de aur

Este poate cel mai important aspect. Avem aur de 14K, este şi cel mai popular, are 58.5% aur pur şi rezistenţă mare, întreţinere simplă, aur de 18K, mai sensibil, cu greutate mai mică, are valoare mai mare, este rezistent în timp, dar şi aur de 24K, cu puritate foarte bună, greutate mai mare, se poate însă deforma, zgâria, este foarte scump.

  • Culoarea şi designul verighetelor din aur

Aici depinde mult de ce fel de verighete prefera cuplul, de stil, de personalitate. Aurul alb sau roz sunt pentru cuplurile care vor verighete altfel, diferite, aurul galben, clasic este pentru conservatori, cei care vor să aibă verighete aur galbene.

Nuanţele de roz, alb pot fi obţinute prin folosirea de straturi subţiri de aur de 24K. Desigur, aurul de la verighete poate avea un anumit design când devine bijuterie, se pot obţine orice fel de designuri doreşte clientul.

Calitatea, marcajul verighetelor, bugetul alocat, importante când vrei să cumperi verighete aur

  • Valoare şi calitate

Cu cât cantitatea de aur pur din verigheta este mai mare, cu atât valoarea şi calitatea verighetelor din aur vor creşte. Este important să discutăm cu bijutieri cu experienţă şi să ne gândim de la început ce este mai important pentru noi la o verighetă din aur.

Calitatea şi valoarea nu sunt sinonime, valoarea poate fi mai mare uneori, asta deşi calitatea nu este extraordinară, depinde de unde cumperi verighetele din aur. Calitatea este influenţată şi de calitatea materialelor aliate din verighetă, deci se va verifica la bijutier cu mare atenţie ce fel de verighete aur se cumpără.

  • Marcajul verighetelor din aur şi certificarea

Se va verifica înainte de cumpărare dacă există marcajul respectiv, care atestă autenticitatea. Se va solicita şi certificatul pentru verigheta din aur mai ales dacă se cumpără verighete aur dintr-un magazin specializat despre care nu ştiţi prea multe. Verighetele din aur se vor cumpăra doar de la bijutieri autorizaţi ca să fiţi siguri de autenticitate şi de garanţia de calitate a produsului.

  • Bugetul alocat achiziţiei

Este extrem de important, de el va depinde şi ce fel de verighete din aur vei cumpăra. Pentru că este vorba despre aur şi preţurile sunt mai mari pentru verighete este bine să te orientezi spre un buget mai mare în aşa fel încât să poţi să ai cât mai multe variante de verighete din care să alegi fără emoţii şi stres.

Cu cât mai complex şi mai interesant este designul, cu atât vei avea şi o valoare finală mai mare pentru verighete. Puritatea aurului, caratele şi tipul de aur vor influenţa în mod clar bugetul.

Decizie de comun acord, designul şi alte aspecte importante în procesul de cumpărare a verighetei din aur

Se vor comanda verighete pentru ambii parteneri, deci veţi discuta şi veţi ajunge la un consens în privinţa stilului, metalului, designului. Este important să existe înţelegere pentru că doar aşa se va ajunge mai rapid la o variantă excelentă pentru ambii parteneri şi perioada de căutări se va scurta semnificativ.

Stilul verighetei trebuie să reprezinte ambele stiluri din cuplu, poţi opta pentru verighete din aur clasice sau simple, elegante, dar şi pentru unele personalizate cu detalii unicat.

Design şi pietre preţioase, diamante. Dincolo de metalul din care sunt făcute verighetele, alegerea unor verighete aur perfecte va depinde şi de design, cu sau fără gravuri, de forme, lăţimi, finisaje.

Dacă nu vrei neapărat verighete cu diamante pentru că depăşesc cu mult bugetul alocat poţi să te orientezi spre verighete aur cu diverse pietre preţioase, safir, rubin, opal, ametist, smarald, de exemplu.

Alte aspecte importante: grosimea şi lăţimea verighetelor din aur, alegerea furnizorului de încredere, cu reputaţie bună, existenţa garanţiei şi a mentenanţei asigurate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *