şipcă metalică gard

Șipca metalică pentru gard: Durabilitate și design modern

La casă, dacă ai o grădină vei avea nevoie şi de un gard care să împrejmuiască casa şi grădină. Gardurile din şipci de lemn nu mai sunt de mult o variantă atât de bună, ele fiind înlocuite cu gardurile din şipci metalice. O alegere practică dacă ne gândim la avantajele financiare aduse de această schimbare, gardul din şipci metalice va avea rezistenţă mai mare, va arăta mai bine şi va fi mult mai simplu de întreţinut pe termen lung.

Şipcile metalice sunt realizate din tablă zincată, aluzinc, se vopsesc în ce culoare vrea proprietarul, au protecţie la coroziune, un strat de aluzinc care nu permite deteriorarea suprafeţei şi a vopselei. Nu se mai crapă gardul, lemnul, nu mai înlocuieşti mereu şipcile din lemn, nu ai probleme când sunt condiţii meteo extreme sau când umiditatea este prea mare.

Se poate opta pentru o şipcă metalică fălţuită sau pentru una nefalţuită, asta dacă te raportezi la finisaje. La primul tip de şipcă metalică finisajul este lucios, deformarea mecanică este aproape inexistentă, marginile pot fi duble la gard, îndoite. La al doilea tip de şipcă metalică gard marginea este direct în tăietură, nu are îndoitura specifică primului tip.

Dacă ne gândim la forme, şipcile metalice pentru garduri verticale şipcile sunt drepte sau semirotunde, şipcile la un gard orizontal sunt drepte, dar şi tip piramidă, din tablă, pentru intimitate sporită. Şipcile metalice ieftine sunt cele zincate, cele mai scumpe sunt cele vopsite pe ambele părţi, cu grosimi ce depăşesc 0.5 mm. O alternativă de mijloc în privinţa preţului este şipca metalică vopsită, culoarea poate fi mată sau lucioasă. Şipcile verticale sunt cele mai căutate, gardurile metalice tip jaluzea sunt foarte populare şi ele, şipcile metalice sunt orizontale.

Montare rapidă, dimensiuni variate, durabilitate extinsă

Cele cu înălţimi de 1 m vor fi utilizate la garduri ce au fundaţii beton mai înalte, cele de 2 metri şi peşte la gardurile cu fundaţii mai joase. Uneori sunt alese şi şipcile ce nu au înălţimi mai mari de 150 cm şi 170 cm.

Cromatica este un mare avantaj al şipcilor metalice pentru garduri. Orice culoare dorim o putem avea rapid, dacă vrem gard metalic imitaţie lemn îl avem şi pe el, şipcile se vor colora în nuanţe ce imită aspectul nucului sau stejarului.

Montajul este simplu la şipcile metalice pentru gard, distanţa între şipci este de 1 cm. Se prind ulucii de gard metalic în şuruburi, nu se sudează, nu ai nevoie de specialişti ca să ai gard metalic care arată foarte bine după montaj. La montarea şipcilor metalice pentru gard putem avea zone plată, teren cu pantă, nu conteaza ce anotimp este afară, rezultatul va fi excelent.

Securitatea este sporită la gardurile cu şipci metalice, raportul calitate-preţ este foarte bun mereu, odată montate gardurile metalice vor avea o durată de viaţă de peste 30 de ani. Debitarea se face la diferite înălţimi, în funcţie de preferinţele clienţilor, personalizarea este asigurată de fiecare dată, aspectul estetic este impecabil mai ales dacă ai şi şipcile metalice vopsite.

Modelul sau grosimea, dar şi înălţimea şipcilor metalice vor influenţa direct preţul final al gardurilor cu şipci metalice de cea mai bună calitate. Când alegi şipcile metalice pentru gard este bine să te gândeşti ce fel vrei să arate gardul, să vezi ce buget ai la dispoziție şi ce înălţime vrei să aibă la final gardul tău.

De ce sunt gardurile din şipci metalice aşa de durabile şi cum contribuie prezenţa şipcilor la designul general al gardului?

Durabilitatea foarte mare a şipcilor metalice pentru gard este determinată de materialul din care sunt fabricate, oţel cu un conţinut scăzut de carbon, dar şi tablă de cea mai bună calitate, acoperirea electrolitică de la oţel, pe ambele părţi, cu strat protector de zinc contribuie la această caracteristică.

Unele tipuri de şipci metalice pentru gard au şi straturi suplimentare de protecţie, de pasivizare, grund, straturi protectoare polimerice decorative, protecţia este sporită în fața umidităţii, ploilor, zăpezii şi substanţelor chimice. Şipcile metalice ajung să fie aşa de durabile şi pentru că au rezistenţă la temperaturi extreme, de la -50 grade Celsius la +120 grade Celsius. Marginile fălţuite vor genera rezistenţa şi mai mare la deformările mecanice şi montajul este mult mai uşor.

Contribuţia la designul gardurilor este una semnificativă dacă ne gândim la şipcile metalice de calitate. Au culori şi finisaje diverse, multe nuanţe şi culori vibrante care pot evidenţia şi mai bine gardul nostru modern, aspectul este unul personalizat. Estetica este superioară, elegantă, marginile fălţuite şi precizia geometrică a şipcilor vor contribui mereu la designul elegant şi îngrijit.

Ai mai multă flexibilitate la capitolul design, poţi obţine modele şi configuraţii diferite cu şipcile metalice, gardurile finale vor avea un design unic, original, efectele vizuale obţinute depind de combinaţiile creative de la nivelul șipcilor şi al culorilor. Prin durabilitate şi rezistenţă sporită în timp aspectul estetic al gardului din şipci metalice este menţinut pe termen lung.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *